perjantai 3. syyskuuta 2010

Synttärikakkuja

Apua, nämä syötiin jo heinäkuussa siskoni syntymäpäivillä ja nyt vasta ilmestyvät täällä...

Virallisilla kakkukahvikekkereillä oli kerroskakkukokeilu sekä sokerimassanvärjäyskokeilu. Molemmat onnistuivat ihan hyvin.



Lilaa sokerimassaa löytyi valmiina (mm. perhonen tehty siitä), mutta muuten päällykset värjätty lilalla pastavärillä. Ongelmia aiheutti ihana, lämmin kesä, koristeet eivät kovettuneet (mm. aika monta perhosta päätyi roskiin), ilmeisesti marsipaani olisi voinut kovettua hiukan paremmin, mutta ei auta enää. Kuva on maalattu sokerimassalevylle ja kuva on tarkka kopio Adan piirtämästä syntymäpäiväsankarin omakuvasta. Ja välistä löytyi mustaherukkamousse ja olikohan toinen valkosuklaamousse, en enää muista. Vuokien koot olivat 20 cm ja 25 cm. Sokerimassakuorrutteen alla oli sokerikreemi ja päällinen pysyi hyvänä koko tilaisuuden ajan huolimatta lämpimästä ilmasta ja puutteellisista kylmäsäilytystiloista. Mutta kakku oli kyllä aika makia.

Kahvittomiin juhliin tein mascarpone-valkosuklaa-mansikkakakun.



Ihan tarkkaa muistikuvaa noista aineksista ei ole, tein kakun aika soveltaen, mutta lopputulos oli tosi hyvän makuinen. Ohje kuitenkin suurinpiirtein seuraavanlainen:

Pohja:
200 g kaurakeksejä
100 g margariinia

Täyte:
1 prk mascarponea
1 prk kermaa
1 levy pandan valkosuklaata
hiukan sokeria
3 liivatetta

Päällinen:
2 rasiaa pakastemansikoita
2 dl limemehu-mansikkalieni-vesisekoitetta
4-5 liivatetta

ja normivaiheet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti