tiistai 10. elokuuta 2010

Porkkanakakku mustaherukoilla

Yksi onnistunut ja erittäin maistuva paistos, ohje jostain kesän Apu-lehdestä.



Porkkanakakku

Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
75 g margaiinia sulatettuna
3 dl raastetua porkkanaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
ripaus kardemummaa (0ma lisäys)

Kuorrutus:
1 prk maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa (en laittanut)
1 dl tomusokeria
1 sitruunan kuori ja raaste (en laittanut, laitoin sitruunasokeria 2 tl)

Koristeluun:
Mustaherukoita (ohjeessa oli tyrnimarjoja)

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatetu rasva.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen yhdessä porkkanaraasteen kanssa.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paita 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Jäähdytä pohja. Sekoita kuorruteen aineet sähkövatkaimella kuohkeaksi seokseksi. Levitä pohjan päälle.
Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti