lauantai 18. syyskuuta 2010

Mustikkainen briesalaatti


Tämän salaatin tein jo yli kuukausi sitten mutta salaatti oli niin herkullinen ja ihanan näköinen, että ansaitsee tulla tänne reseptiarkistooni.

Ainekset:

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
250 g pieniä kypsiä tomaatteja
1 iso keltainen paprika
2 kypsää päärynää
1 pkt (200 g) briejuustoa
1 rs (175 g) pensasmustikoita
timjaminoksia

Kastike
2 rkl Pirkka extra neitsytoliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 rkl vettä
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
timjaminlehtiä

1. Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Leikkaa tomaatit lohkoiksi salaattiin. Puhdista paprika ja paloittele. Huuhdo ja halkaise päärynät. Poista päärynöistä kanta ja siemenkota. Leikkaa puolikkaat haarukkapaloiksi. Levitä päärynät ja paprikat salaattiin. Ailan huom. valelin hiukan sitruunamehua päärynöiden päälle etteivät tummuisi.

2. Paloittele juusto haarukkapaloiksi ja levitä salaatin päälle mustikoiden kanssa. Koristele timjaminoksilla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lusikoi kastike salaatin päälle. Tarjoa alku- tai iltapalaksi rapean leivän kanssa.

Ohje Ruoka Pirkka Heinäkuun numerosta ja ohje löytyy myös täältä

Timjamia ei lähikaupasta löytynyt, joten käytin oreganoa sen sijaan. Ja käytin jopa paprikaa, sitä vieraammekin ihmettelivät...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti