perjantai 26. maaliskuuta 2010

Pääsiäiskakku

Tämän vuoden ensimmäinen pääsiäiskakku eli kiroileva siili -kakku:



Kiroileva siili maalattu marsipaanille pastavärillä.

Täytteenä yhdessä välissä mansikkamousse ja toisessa välissä kerros lime curd tahnaa ja suklaamousse.

5 munan kakkupohja

kostutettu maidolla

Suklaamousse:
100 suklaata
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
2 liivatetta
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua (liivatteiden kanssa)

Mansikkamousse:
1 rasia pakastemansikoita
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
3 liivatetta
3 rkl sokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
1 rkl mansikoiden lientä (liivatteiden kanssa)

Mansikkamousse kannattaa tehdä ajoissa, jotta ehtii hieman jähmettyä jääkaapissa ennen täyttämistä. Suklaamousse oli koostumukseltaan heti valmis levitettäväksi (mutta joutui odottamaan kaapissa mansikkakaverinsa jähmettymistä ja oli hiukan liian kovaa levitettäessä).

Tein samaan aikaan 2 kakkupohjaa, joista toinen on pakastimessa. Siitä saisi pääsiäiseksi vielä toisenkin kakun...

2 kommenttia:

  1. Vautsi mikä kakku! Meillä voisi kyllä olla esikoisen kanssa vähän ihmeteltävää tuossa tekstissä :)

    Mistä muuten löysit Lime Curdia, ei ainakaan siitä meidän yhteisestä lähikaupasta saa...

    t.stina

    VastaaPoista
  2. Joo, jouduin hieman kaunistelemaan sanomaa Adalle, joka ei vielä osaa lukea :)

    Lime curdia löytyi Prismasta, meinasin mennä ihan sekaisin kun oli niin paljon valikoimaa.

    VastaaPoista