Tämän vuoden ensimmäinen pääsiäiskakku eli kiroileva siili -kakku:
Kiroileva siili maalattu marsipaanille pastavärillä.
Täytteenä yhdessä välissä mansikkamousse ja toisessa välissä kerros lime curd tahnaa ja suklaamousse.
5 munan kakkupohja
kostutettu maidolla
Suklaamousse:
100 suklaata
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
2 liivatetta
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua (liivatteiden kanssa)
Mansikkamousse:
1 rasia pakastemansikoita
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
3 liivatetta
3 rkl sokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
1 rkl mansikoiden lientä (liivatteiden kanssa)
Mansikkamousse kannattaa tehdä ajoissa, jotta ehtii hieman jähmettyä jääkaapissa ennen täyttämistä. Suklaamousse oli koostumukseltaan heti valmis levitettäväksi (mutta joutui odottamaan kaapissa mansikkakaverinsa jähmettymistä ja oli hiukan liian kovaa levitettäessä).
Tein samaan aikaan 2 kakkupohjaa, joista toinen on pakastimessa. Siitä saisi pääsiäiseksi vielä toisenkin kakun...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vautsi mikä kakku! Meillä voisi kyllä olla esikoisen kanssa vähän ihmeteltävää tuossa tekstissä :)
VastaaPoistaMistä muuten löysit Lime Curdia, ei ainakaan siitä meidän yhteisestä lähikaupasta saa...
t.stina
Joo, jouduin hieman kaunistelemaan sanomaa Adalle, joka ei vielä osaa lukea :)
VastaaPoistaLime curdia löytyi Prismasta, meinasin mennä ihan sekaisin kun oli niin paljon valikoimaa.