perjantai 12. maaliskuuta 2010

Limemisu

Tämä kakku meinasi jäädä postaamatta. Kamerani oli miehen mukana reissussa, joten nouduin nappaamaan järkkärillä kuvan (joo, liikaa nappuloita) ja kuvan saaminen omalle koneelle hiukan kesti.

Jääkaappiin oli jäänyt vajaa purkki mustikkamarmeladia ja pitkään mietin, mikä sopisi mustikan pariksi (muu kuin valkosuklaa, koska halusin tehdä laktoositonta). Ystävältäni sain vinkin, että lemon curd voisi sopia. Kaupassa kävin sitten hyllyjä läpi ja jostain syystä mukaan eksyi sitruunan sijasta lime curd ja leivonnaisen ohjeeksi päätyi Pirkka 3/2010 lehdestä omena-tiramisun ohje muunneltuna. Alkuperäinen ei ollut mielestäni kyllä juuri tiramisua nähnyt, kuten ei tämä oma versionikaan.



Limemisu 16 (?) annosta

Pohja
4 kananmunaa
2 dl ruokosokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl vettä ja sitruunamehua sopivassa suhteessa
1 tl sokeria

Täyte
1 vajaa pkt mustikkamarmeladia
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl lime curdia

Pinnalle
kaakojauhetta (tummaa)

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos sihdin läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipannuun. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

2. Kumoa paistunut torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Vedä paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.

3. Sekoita sitruunamehu, vesi ja sokeri. Kostuta torttulevyt seoksella.

4. Vaahdota kerma ja vaniljakastike omissa kulhoissaan. Vatkaa vaniljakastikkeen joukkoon tuorejuusto ja lime curd. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.

5. Levitä alimmalle torttulevylle mustikkamarmeladi ja puolet juustoseoksesta. Levitä myös päällimmäisen kerroksen pinnalle juustoseosta.

6. Ripottele tiramisun pintaan hento kerros kaakaota sihdin läpi.

7. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti