lauantai 20. helmikuuta 2010

Jamie kokkaa meillä

... tai ainakin antaa vinkkejä. Törmäsin muutamassakin blogissa tähän Jamien kanapataan, joten päätin päätin soveltaa sitä lauantai-illan iloksi meilläkin. Kuvan muistin ottaa ennen uuniin laittoa sekä sitten viimeisestä palasesta, joka jäi tähteeksi :) Siinä välissä oli liian kiire ajatellakaan kuvausta.




Linkistä löytyy alkuperäiset ohjeet, mutta kirjaan tähän hiukan muunnellun versioni.

maustamattomia minuuttipihvejä (käy myös esim. koipireisi)
Basilikaa 1-2 kourallista
6 valkosipulin kynttä kuorineen
2 kuivattua chiliä (olisi voinut olla enemmänkin)
puolikkaan limen raastettu kuori
ruokosokeria
suolaa ja pippuria myllystä
200 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
oliiviöljyä

Mausta pihvit suolalla ja pippurilla, lado vuokaan. Päälle valkosipulin kynnet kuorineen, chili, limen kuori, tomaatit, sokeria hippusen, suolaa ja pippuria sekä basilikan lehdet kokonaisina ja varret paloina. Lorota oliiviöljyä päälle. Sekoita. Uunissa n. 45 min, 180 asteessa. Meillä tarjoiltiin tuorepastan kera. Lapsille oli oma vuoallinen, josta puuttui chili ja mausteita oli muutenkin hiukan vähemmän.

Tämä oli oikeasti maukasta ja hiukan erilainen kanaruoka, mitä meillä yleensä tehdään. Olen myös kokeillut muutaman muunkin Jamien reseptin niitä kuitenkaan kuvaamatta/kirjaamatta, mutta yksi joka jäi erityisesti mieleen, oli parsakaalisalaatti. Sen ohjeen bongasin Otetaan ensin puoli kiloa voita -blogista.

Jälkkäriksi oli tänään pannaria ja koska aina joudun etsimään pannarinkin ohjeen sitä tehdessäni, kirjaan tämänpäiväisen ohjeen tähän. Onnistui sen verran hyvin. Ai voiks pannarinkin mokata... joo-o, joskus on käynyt niin. Kuvaa en kuitenkaan laita, ihan pannarilta näytti.

3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta, suolaa, vaniljasokeria
6 dl maitoa
2 kananmunaa
50 g margariinia

Sekoita taikina, anna seistä, kaada uuninpannulle (sellainen peltiä pienempi) leivinpaperin päälle (osan rasvasta voi ripsottaa pohjalle). Uunissa 35 min 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti