torstai 7. tammikuuta 2010

Porkkanapäivä

Taas oli jääkaapissa vinopino porkkanoita, joille piti tehdä jotain. Siispä tämän päivän ohjelmassa oli porkkanasämpylät ja porkkanaletut.

Porkkanasämpylät tehty Sunnuntain rouheinen jauhoseoksesta, jota aika usein käytän. Toinen suosittu sekoitus on Lidl:n sämpyläjauhot ja näihin sitten lisäilen leseitä ja siemeniä mutu:lla. Taikina siis tehty tänään about jauhopussin kyljestä + lisätty porkkanaraaste.




Porkkanaletut tehty myös suurinpiirtein peruslettutaikinaohjeen mukaan, lisätty vain iso kourallinen porkkanaraastetta sekaan.




No päivän ohjelmassa ei sinällään ole mitään ihmeellistä, sillä sämpylöitä meillä leivotaan aika usein, jos ei ihan viikoittain niin varmaan joka toinen viikko. Mutta se aikaansaannos osuus oli tänään tämä:



Electrolux assistent N10

eli kaivoin kameron kätköistä äitini vanhan ja aikoinaan meille siirtyneen yleiskoneen. Viime kesänä teimme vekottimella muutaman kerran pirtelöä, mutta muutoin laite on saanut olla melko käyttämättömänä. Nyt sain kerralla ison kulhollisen porkkanaraastetta, sekä ison sämpylätaikinan, ja helposti. Yleensä teen puolen litran sämpylätaikinan ja käytän sekoittamiseen sähkövatkainta ja taikinakoukkuja, mutta nyt riittää sämpylöitä aika monta pussia pakkaseenkin. Ja taas ihmettelen, miksei konetta tule useammin kivettua esiin, ei se nyt niin hankalaa ole ja osatkin ovat aika helposti ja nopeasti pesty. Ja raastettakin jäi vielä huomiselle ruoalle lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti