lauantai 2. tammikuuta 2010

Kuningatarjuustotorttu

Uudenvuoden aattona testasin taas tortun leipomista ja tällä kertaa vihdoin onnistuin; torttu näytti ihan tortulta eli korkealta. Tosin tällä kertaa laitoin täytettä ohjeen mukaan ja tein pienempään vuokaan. Ehkä vika onkin siinä, että omistan vain ison kakkuvuoan, pitäisi olla toinen sellainen 18 tai 20 cm:n vuoka.

Mutta tämä oli siis kuningatarjuustotorttu, eli siihen tuli kuningatartuorejuustoa, joka kyllä minun mielestäni maistui turhan esanssiselta, muut eivät kyllä valittaneet. Ehkä kokeilen seuraavalla kerralla maustamattomalla tuorejuustolla ja lisään siihen haluamani maut.



Ohje Koti ja keittiö -lehdestä, yritän saada vanhoja lehtiä pois nurkista ja selailen ne ensin läpi, joten tällainen löytyi tällä kertaa. Kirjaan ohjeen muistiin, jotta voin tehdä toistekin:

100 g margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnöjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 prk kuningatartuorejuustoa
2 kananmunaa
3 rkl hyvää mustaherukkalikööriä
0,5-1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
pakastevadelmia ja tomusokeria


1. Vaahdota rasva ja sokeri
2. Lisää muna ja keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe
3. Painele taikina voideltuun vuokaan ja laita viileään puoleksi tunniksi
4. Valmista täyte ja kaada torttupohjalle
5. Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia kunnes täyte hyytynyt ja pohjataikina on kypsää. Tarjoa jäähtyneenä pakastevadelmilla ja tomusokerilla koristeltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti