sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Banoffee- torttu

Syy, miksi maltoin laittaa suklaamuffinssit pakastimeen (vain kaivaakseni ne taas seuraavana päivänä, mutta se on ihan toinen tarina) löytyy tästä:


Banoffee-torttu.

Olen syönyt sitä jo mielessäni monenmonituista kertaa, niin herkulliselta se näyttää ja kuulostaa ja nyt sain tehtyä meillekin maistikappaleen. Tein tämän jälleen kerran liian isoon vuokaan ohjeeseen nähden. Ohjeita löytyy todella monesta blogista, esim Elämä makeaksi -blogista.

Pohja:
300 g (suklaa) Digestive-keksejä
100 g voita

Täyte:
397 g (tölkki) kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki (kintaat!) ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin (tai pakkaseen) että seos jäähtyy.
5. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla.
6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
Itse laitoin molemmat banaanit kermavaahdon alle.
7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle



Kondensoitua maitoa löytyi ihan normikauppareissulla vähän isommasta kaupasta kookosmaitojen kanssa samasta hyllystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti