lauantai 5. joulukuuta 2009

Tonnikalatorttu

Vihdoinkin sain tehtyä tonnikalatorttua. Näin ohjeen Huomenta Suomen ruokaosuudessa ja mielestäni paistos kuulosti ja näytti herkulliselta. Oma torttukuvani ei näytä ihan niin herkulliselta kuin alkuperäinen, mutta oli kyllä mielestäni hyvää. Ohje ja alkuperäinen kuva löytyy täältä. Niin joo, enhänmä tietenkään siihen paprikaa laittanut, korvasin sen tomaatilla.



* Pohja:
* 100 g pehmeää voita tai margariinia
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 dl kaurahiutaleita
* 1 tl leivinjauhetta
* Täyte:
* 2 rkl öljyä
* 1 dl hienonnettua purjoa
* 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
* 1 pieni paprika kuutioina
* 1 dl mustia oliiveja viipaleina
* 1 prk tonnikalaa
* suolaa
* mustapippuria
* 1 dl hienonnettua persiljaa
* Kermaviiliseos:
* 2 dl kermaviiliä
* 1 tl suolaa
* 0,5 tl vastajauhettua mustapippuria
* 2 kananmunaa
* 1 dl juustoraastetta
* 1 rkl vehnäjauhoja tai maissijauhoja
* vuoan voiteluun 0,5 rkl voita tai margariinia

Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka margariinilla.

Laita kulhoon pehmeä rasva. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita kädellä pehmeän rasva kuivien aineiden joukkoon.

Painele taikina voideltuun vuokaan käsillä niin että painelet taikinaa noin kahden senttimetrin verran reunoille. Kasta käsiä välillä kylmässä vedessä niin saat hyvin taikinan levittymään. Laita vuoka kylmään.

Valmista täyte. Kuullota öljyssä purjosipuli, valkosipuli, paprika ja oliivit. Sekoita joukkoon tonnikala ja mausteet.

Sekoita kermaviili, suola ja pippuri, kananmunat, juustoraaste ja vehnäjauhot.

Ota pohja kylmästä ja levitä täyte päälle. Kaada kermaviiliseos piirakan päälle.

Laita uuniin 180 asteiseen uuniin ja paista 40 minuuttia kunnes torttu on kypsä.

Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja nauti raikkaan salaatin kera.

Olin jossain nähnyt peltitelineen ja kuullut, että sellaisen voi ostaa mm. Kärkkäiseltä. Kun olimme syyslomalla pohjoisessa, kävin Iin Kärkkäisellä ko. telinetta etsimässä, mutta ei löytynyt. Nyt teline kuitenkin käveli vastaan Clasulla ja nappasin sen mukaani. Kätevä, kun tuota pöytätilaa ei koskaan ole riittävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti