lauantai 19. joulukuuta 2009

1-vuotissynttärit

Tänään meillä juhlittiin muutama päivä etukäteen 1-vuotiasta. Juhliin leivoin leppäkerttukakun. Pientä kädenvääntöä kävimme Adan kanssa siitä, onko juhlissa leppäkerttu- vai perhoskakku, mutta äidin päätöksellä leppäkerttu vei voiton. Perhonen seikkaili sitten mm. korteissa.



Kakku oli yön yli kostumassa salaattikulhossa, josta sen sitten kumosin tarjoiluvadille. Näin sain leppäkerttuun puolipyreän muodon. 5 munan kakussa täytteenä oli tuorejuustoa, kermaa ja mansikoita vaniljalla maustettuna (+ liivatetta) ja päällinen marsipaanista ja sokerimassasta (musta osuus). Itse koristelu oli aika nopeasti kursittu kokoon, hienompi olisi tietysti tullut, jos olisi malttanut hieman enemmän käyttää aikaa. Mutta ihan tyytyväinen olin nytkin pienistä kauneusvirheistä huolimatta. Ja ilmeisesti kelpasi vieraillekin, kakkua jäi vain pieni pala jäljelle.



Kakun lisäksi tarjolla oli coctailtikkujen itsekokoamismahdollisuus, makaronisalaattia (rusettimakaronia, maissia, kinkkua, maustekurkkua, fetaa, punaista pestoa, majoneesia ja kermaviiliä) sekä piirakoita tuorejuustojen kera. Ja tietenkin keksejä, jotka tekivät katoamistempun lasten pöydässä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti