tiistai 22. joulukuuta 2009

Piparkakkutaloja

Parempi myöhään kuin ei ollenkaan, joten tänään leivoimme piparkakkutalo(j)a. Idean Ada sai eilen, en itsekään ole tainnut koskaan moisia tehdä, joten pyysimme Adan kummitädin eli siskoni auttamaan meitä rakennuspuuhissa.

Hän toi mukanaan muotit taloa varten ja varmuuden vuoksi paistoimme jokaista talon osaa tuplat. Ja kuinkas kävikään, kaikki osat onnistuivat ja pääsivät ehjinä taloihin, joten meillä on nyt 2 taloa.

Talo1:


Talo2:


Eilisen piparkakkutaloidean lisäksi Ada halusi leipoa pikkusiskolleen 1-v kakun. Niinpä sitten kaivoimme kaikkein helpoimman kakkuohjeen ja Adan leivontasetistä löytyi sopiva nallevuoka ja niin sai pikkusisko isosiskon ihan omin pikku kätösin leipoman kakun.



Kakku on leivottu eilen ja koristeltu sekä syöty tänään. Myös koristelu isosiskon käsialaa. Ja kakku maistui päivänsankarille, jonka oikea ja virallinen syntymäpäivä oli siis tänään.



Kakku oli banaanikakku enkä enää muista, mistä ohje löytyi. Samantapaisia taisi löytyä useammastakin paikasta. Helppo ohje, koska ei tarvitsi vatkata mitään vaahdoksi, sekoitus riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti