maanantai 28. syyskuuta 2009

Ja vielä synttäreitä


Kolmantena ja viimeisenä päivänä juhlittiin vielä kahden kattauksen verran. Tarjolla oli nyt vähän enemmän suolaista ja aikuisempaan makuun sopivampaa.

Kakkuna kinuskikakku, joka onkin meidän perheen suosikkikakku. kakun täytteenä lakkahilloa, kermaa ja tuorejuustoa. Kakun sivut olivat koripunos -pursotusta. Makeaa ja tosi hyvää :)


*Muoks* Synttäreitä varten leivoin 3 kakkupohjaa, kaikki 5 munan kakkuja. Kakun valmistamiseen käytin usemmassakin blogissa näkemääni ohjetta, eli ensin rikotaan kananmunat lasiin, sitten toiseen lasiin saman verran sokeria (käytin ruokosokeria) ja kolmanteen lasiin samanverran vehnäjauhoja, joista osa voi olla perunajauhoja (laitoin summan mutikassa 0,5 - 1 dl perunajauhoja). Sitten jauholasiin vielä pari tl leivinjauhoa. Ja sitten munat ja sokeri vaahdoksi, sitten jauhot varovasti sekaan, vuokaan ja uuniin. Kaikki kakut onnistuivat tällä ohjeella.

Eniten kehuja saanut suolainen oli tomaatti-mozzarellapiirakka, joka oikeasti oli kyllä erittäin positiivinen makuyllätys. Ohje löytyy Kinuskikissalta. Pohjana kuitenkin käytetty pakastealtaan piirakkataikinaa ja parmesaanin tilalla perusjuustoraastetta.


*Muoks* Ostin varmaan ensimmäistä kertaa dijon sinappia ja ihastuin siihen ikihyviksi. Sen jälkeen olen tuupannut sitä miltei joka ruokaan, lihakastikkeeseen ja kanalasagneen ainakin.

Tarjolla oli myös lohitäytteisiä tuulihatturullia. Ohje Mansikkamäki -blogista. Tuorejuustona käytin maustamatonta ja lisäsin sekaan hiukan wasabia.


Ja vielä salaattiesittely. Etsimme netistä ohjetta salaattiin, johon tulisi valkohomejuustoa, koska pidämme siitä valtavasti. Ohje löytyi Kettuterroristit -sivuilta, lisäsin pähkinät sekä salaattiin vielä öljy-balsamicokastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti