sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Keittiön pintaremontti

Ihanaa, vihdoinkin kauan odoteltu keittiöpäivitys on valmis. Tai silikonit ja pientä hienosäätöä kaappien ovien asettelussa vielä vailla, mutta muutoin kasassa ja listatkin jo katossa.

Keittiöpäivitystä aloin tosissani suunnittelemaan jo kesällä, mutta se sai vielä syksyn ajan muhia rauhassa ja lokakuussa päästiin sitten tosissaan valitsemaan tarvittavia pintoja ja materiaaaleja kun läheisessä keittiöputiikissa oli viikonloppunäyttely ja hyviä tarjouksia mm. kivitasoista. Toteutus jäi kuitenkin tänne joulukuulle ja vihdoin aaton aattona saatiin vedetkin jälleen lorisemaan keittiössä joten voi sanoa, että valmista tuli jouluksi kuten oli alkuperäinen tarkoitus.

Suurimpana haaveena minulla oli kivitaso ja toisena päästä eroon pyökkisestä avokulmahässäkästä. Tämän lisäksi vaihdoimme liesituulettimen, kaapinovet ja vetimet, altaan, roskiskaapin (vetolaatikko) sekä kaikki saranat. Välitilan laatoitus oli mielestäni ihan ok ja jotta beige laatoitus ei jäänyt ihan yksinäiseksi, maalasimme liesituulettimen takaseinän laattoihin sopivalla Tikkurilan Tunto Hieno struktuurimaalilla, väri Travertiini. Maali telattiin seinään ja käsiteltiin sen jälkeen tapettilastalla epätasaiseksi.



Alakaappeihin ja -laatikoihin tuli alumiiniset uravetimet ja yläkaappeihin Savon suorakaiteenmuotoiset yksinkertaiset vetimet. Yläkaappien vedin aiheutti ehkä eniten päänvaivaa, en halunnut vetimettömiä ja uravetimet ei tullut kyseeseen, koska todennäköisesti asennamme vielä joskus valolistan kaappien alapuolelle, ja se ei mielstäni olisi sopinut uravetimien kanssa. Vanhan pyökkisen avokulmahyllyn tilalle asennettiin nyt viinihylly. Huom, kuvassa puuttuu vielä ylälistat katosta ja liesikuvusta.



Liesituuletin Savon mallistosta, kiven nimi Regal Black, hana Oras Vienda, kaapin ovet mattavalkoiset, allas AR&ES Cassiopeia 500x400 mm. Remontissa käytettiin ulkopuolista sähkömiestä (liesituulettimen takana olevan pistorasian siirtoon), putkimiestä sekä 3 h asennusapua (osa tehtaalla, osa kotona) ja tietenkin kivitaso tuli vielä mitattuna ja asennettuna altaineen.



Sattumalta pukki osasi tuoda meille juuri uusittuun keittiöön sopivan radion, kyllä se pukki vaan aina tietää.



Ja jos vielä laitetaan lähtöasetelmasta pieni kuva:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti